Uluslararası öğrencilerimizin Eğitim Öğretim Sürcinde Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözüm önerileri ile ilgili Toplantılar Yapıldı..

Ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ikamet izni başvurularına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi ve bürokratik işlemlerin en aza indirilmesi amacıyla 29 Kasım 2023 tarihinde, "İç İşleri Bakanlığı Göç İdari Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Arasında Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalanmıştır.
Bu kapsamda, Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerimizle kayıtlı oldukları bölüm bazında toplantılar yapılarak bilgilendirilmeleri sağlanmış, ayrıca eğitim-öğretim sürecinde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili fikir alışverişinde bulunulmuştur. Üniversitemizde 16 farklı ülkeden 47 Uluslararası öğrenci öğrenim görmekte olup uluslararası öğrenci sayımız her dönem artarak devam etmektedir.
  • Gösterim 0
  • Toplam 4