KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİMİ

2022-2023 AKADEMÄ°K YILI BAHAR YARIYILI
KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ

Kahramanmaraş merkezli ülkemizde yaşanan deprem sebebiyle ertelenen 2022-2023 Bahar Dönemi 27 Şubat 2023 tarihinde uzaktan öğretim olarak eğitime başlayacaktır. Bu kapsamda kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri 20-24 Şubat 2023 tarihleri arasında UBYS sistemi üzerinden elektronik olarak yapılacaktır. Seçilen dersler öğrenci danışmanı tarafından 20-27 Şubat 2023 tarihleri arasında onaylayarak ders kayıtları kesinleşecektir.

Kimler Öğrenci Katkı Payı (Harç)/Öğrenim Ücreti Ödeyecek?
1- Üniversitemizde okuduğu lisans programı dışında, açıköğretim  programında veya herhangi bir önlisans/lisans programında kaydı bulunan öğrenciler harç ücreti ödeyecektir.
2- Uluslararası öğrenci statüsünde kayıt yaptıran öğrenciler öğrenim ücreti ödeyecektir.

NOT: Yukarıda belirtilen maddeler dışında kalan diğer öğrencilerimiz herhangi bir ödeme yapmadan ders kayıtlarını yapabileceklerdir.

Öğrenci Katkı Payı (Harç) /Öğrenim Ücreti ödenmeden sistem ders kaydına izin vermemektedir. Öğrenim/Harç ücreti Ziraat Bankası ATM veya Mobil Bankacılıktan, Kimlik Numaraları girilerek borç sorgulanacak oluşan borç ekrana yansıyacaktır.

Banka Ödeme İşlem Adımları:
Menü ⇒ Ödemeler ⇒ Eğitim,Sınav ve Üniversiteler ⇒ Üniversite Harç ve Sınav Ödemeleri ⇒ Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ⇒ Kimlik Numarası